Izobraževanje

Povezave na izobraževalne ustanove, podjetja.

Prikaži # 
# Spletna povezava Zadetkov
1   Link   Belvin vinska šola
Belvin vinska šola je bila ustanovljena pomladi leta 2002 in ima sedež v Mengšu. Seminarje izvajamo v Ljubljani in po Sloveniji. Vizija; Zagotavljati profesionalcem, poznavalcem, ljubiteljem ter najširši in strokovni javnosti možnost spoznavati vino in jim omogočiti večje zadovoljstvo ob njegovem uživanju. Profesionalcem omogočiti širjenje in poglabljanje znanja o vinu.
2839
2   Link   Biotehniška fakulteta - Oddelek za agronomijo - Vinarstvo
Katedra za vinogradništvo je bila ustanovljena v okviru Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Katedra zaokrožuje pedagoško, raziskovalno in strokovno delo na trtah (Vitis sp.), selekcije in introdukcije vinskih in namiznih sortah (Vitis vinifera L.), poznavanje in ločevanje samorodnic (medvrsti križanci), agro-ampelotehnike v vinogradu, ureditve vinogradov (obnove, rekonstrukcije, gojitvene oblike...), vpeljevanje terroir, fiziološki in biokemijski odzivi trt na biotske in abiotske dejavnike v vinogradu, kakovost grozdja (tehnološka, polna zrelost) in drugo.
2125
3   Link   WSET - Wine & Spirit Education Trust
WSET (angl. Wine & Spirit Education Trust) organizira izobraževalne tečaje, poiskušnje vin in žganih pijač za profesionalce in ljubitelje v več kot 50ih državah sveta, ...
1829