Ocenjevanje mladih vin v Semiču 2012 - Pobiranje vzorcev PDF natisni E-pošta
Prispeval Milan Štubljar   
Ponedeljek, 22 Oktober 2012 01:00
Društvo vinogradnikov Semič organizira

POBIRANJE VZORCEV ZA OCENJEVANJE MLADIH VIN - SEMIČ 2012

Društvo vinogradnikov Semič obvešča vse vinogradnike Bele krajine, da bomo izvedli ocenjevanje mladih vin v soboto, 27. oktobra 2012. Vzorci se bodo pobirali v petek, 26. oktobra 2012, od 16. – 20. ure, v gostišču Pezdirc v Semiču. Vzorce prinesite v litrskih steklenicah, zaprtimi s kronskim zamaškom. Cena vzorca za člane društev vinogradnikov Bele krajine je 10,00 € in za nečlane 13,00 €.

Ocenjevanje bo potekalo v skladu s Pravilnikom, objavljenim na spletni strani DVS.

»Vina PTP, ki po spremnem analiznem izvidu ne ustrezajo pravilniku o PTP, se med ocenjevanjem prekategorizirajo med vzorce mešanih belih oziroma mešanih rdečih vin. Po ocenjevanju in pred uradno objavo rezultatov, organizator pri šampionu Metliških črnin PTP in šampionu Belokranjcev PTP preveri v pooblaščenem laboratoriju stopnjo alkohola, skupnih kislin in vsebnost nepovretega sladkorja. Če vino ne ustreza pravilniku PTP, se ga uvrsti med mešana rdeča oziroma mešana bela. V preverjanje gre naslednje vino po lestvici, dokler vino ne ustreza pravilniku PTP in le-to dobi naziv šampion.«

Rezultati bodo objavljeni naslednji dan po ocenjevanju, in sicer v nedeljo, 28. oktobra 2012, po gostinskih lokalih v Semiču in na spletni strani DVS – www.vinogradnikisemic.si.

Upravni odbor Društva vinogradnikov Semič
Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 22 Oktober 2012 19:54